Warme PC

warme laptop

Tips bij een te warme computer

Een PC die te warm wordt is altijd vervelend. Op de korte en lange termijn kan dit problemen opleveren met de hardware. Laptops kunnen uiteraard ook lichamelijk letsel veroorzaken. Waardoor een PC te warm wordt is vaak onduidelijk. Wij gaan op deze pagina een paar tips geven over hoe je dit tegen kan gaan en wat je kan doen als je PC wél te warm wordt

Koeling van de computer 
Het is natuurlijk goed om te weten hoe je PC op dit moment koel wordt gehouden. Er zijn verschillende manieren waarom dit kan gebeuren, zo heb je waterkoeling en luchtkoeling. De meeste PC’s maken gebruik van luchtkoeling. Dit houdt in dat er een of meerdere ventilatoren in je computer zitten die zorgen dat de hete lucht naar buiten word geblazen en/of de koele lucht naar binnen word gezogen.
Bij zelfbouw computers wil het bovenstaande nog wel eens mis gaan. Het verkeerd plaatsen van de koelfans kan zorgen voor een slecht ‘airflow’. Dit houdt in dat de lucht niet optimaal door de kast (behuizing) heen gaat.

Een voorbeeld van een slecht geplaatste fan:

Als jij een game PC hebt en je videokaart zijn hitte naar onder uitblaast, dan is het natuurlijk niet handig om een fan die de lucht naar binnen haalt daar onder of naast te plaatsen. Je kunt in dit geval beter de lucht aan die kant naar buiten blazen en vanaf de andere kant lucht naar binnen halen.

airflow
Waterkoeling

Het wil ook nog wel eens voorkomen dat er helemaal geen koelfans in een behuizing zitten. In dit geval is het handig om toch een fan bij te plaatsen. Het kan immers nooit kwaad en een fan is relatief gezien erg goedkoop.

Als je gebruik maakt van een waterkoeling systeem, is het van belang dat het systeem op een juiste manier is aangesloten. Laat dit altijd doen door iemand die hier verstand van heeft. Als de koeling niet goed zit, kan het zo zijn dat je processor oververhit raakt en daardoor schade oploopt.

Komt u er niet uit ?

Neem dan contact met ons op : 088 011 5370

Schuiven naar boven